Vissa saker måste man ha på midsommar…

Vissa saker måste man ha på midsommar…

Imorgon…eller redan idag är det ju midsommarafton…det blev en sen jobbdag idag. Har varit på NK Saluhall och inspirerat med Salmalax, väldigt rolig och intensiv dag då alla ska handla inför midsommar och sen lämna stan. När jag körde hem vid nio-tiden var det fortfarande köer på E4:an norrut…det kanske är i Norrland det fina vädret kommer vara!?

Jag har nu på småtimmarna försökt komma ikapp med förberandet av mitt eget midsommarbord som vi ska smaska i oss senare idag. För mig är ju självklart färskpotatisen, matjesillen, snaps och visor därtill ett givet kort… Min lax blir den jag berättade om igår,  som jag även bjöd på NK idag, den rimmade Salmalaxen med pepparrotsmajonnäs och syrad gurksallad!

Men trots att jag inte är någon konditor utan är kock så har det blivit en riktig tradition att jag fixar jordgubbstårtan till fikat. Den måste göras kvällen före, eller det viktiga att fyllningen får goa in sig i tårtbottnarna ordentligt för att imorgon spritsa grädde och garnera med jordgubbar. Sex lager minst ska det vara, den bli rätt hög! I år blev det ganska traditionsenlig fyllning med jordgubbssylt, vaniljkräm men ett lager blev med chokladkräm. Får inte glömma att ta med spritspåsen och tyllen imorgon, för då blir det ingen riktig midsommartårta…

Glad midsommar!

//Anna