Om Kreativa Gastronom Byrån

Jag heter Anna Lenman och är grundare och ägare av Kreativa Gastronom Byrån! Företaget har funnits sedan 2000 och har utfört tjänster inom mat- och dryckesområdet, allt ifrån produkt-och receptutveckling, matlagningsevent, matlagningskurser och hemma-hos-kock.

Jag har arbetat som kock sedan 1994 från Hemavan i norr till Lyon i söder och jag har även jobbat som köksmästare b.la på Krägga Herrgård. Min Filosofie Magister examen i Gastronomi erhöll jag vid Umeå Universitet. 

Tillsammans med en kollega som är sommelier, startade jag i slutet på 1990-talet matlagningskvällar för privatpersoner och företag. Upptäckte då att detta var ett fantastiskt roligt sätt att förmedla matlagning och dryckeskunskap på. Att samlas under avspända former, laga mat tillsammans, dricka gott och samtidigt lära sig något blev snabbt populärt. Detta är ett trevligt sätt att t.ex. avsluta en konferens på, då man samtidigt kan ”teambuilda” gruppen. Det positiva är att se människor förenas och glädjas kring måltiden och visa stolthet när de njuter av den mat de lagat tillsammans.

Stora evenemang som bröllop och andra event har jag genomfört, från planeringsfas, dukning, servering samt till själva matlagningen.” Logistik, kvalité, service på högsta nivå och nöjda kunder” är mina ledord.

Skapa recept i alla dess former och situationer är något som är roligt, kreativt och utmanande: Från det recept en ”novis vid spisen” kan tillaga, till det recept en yrkeskollega ska kreera i restaurangköket eller recept som ett större livsmedelsföretag ska följa när de producerar sina produkter.

Som barnbarn i en bondfamilj väcktes mitt matlagningsintresse tidigt. I ”bonnaköket” upplevde jag den genuina matlagningen med råvaror av god kvalitet som slaktats eller skördats på gården. Jag är jägare och värnar om god viltvård, plockar helst mina bär själv och odlar bl.a. tomater och annat grönt när jag hinner med. Jag älskar att resa så jag brukar kalla min stil på matlagning ”Svensk med internationella influenser”.

Jag är en Kreativ Gastronom som har en hel del kunskaper i min Byrå vilket jag gärna delar med mig av!

Hör av dig så berättar jag mer!

Anna Lenman
070-622 10 88
anna@gastronombyran.com