Om Kreativa Gastronom Byrån

Jag heter Anna Lenman och det är jag som är grundare och ägare av Kreativa Gastronom Byrån! Företaget har funnits sedan 2000 och har utfört tjänster inom mat och dryck, allt ifrån matlagningskurser, catering, hemma-hos-kock och receptframtagning.

Jag har arbetat som kock sedan 1994 från Hemavan i norr till Lyon i söder! Min Filosofie Magister i Gastronomi tog jag vid Umeå Universitet. Jag har även jobbat som köksmästare b.la på Krägga Herrgård.

Jag och en kollega som är sommelier startade matlagningskvällar för privatpersoner och företag i slutet på 1990-talet och upptäckte då att detta var ett fantastiskt roligt sätt att förmedla matlagning och dryckeskunskap på. Att samlas under avspända former, laga mat tillsammans, dricka gott och samtidigt lära sig något blev snabbt populärt. Detta var ett sätt att avsluta en konferens på, då man samtidigt kunde teambuilda gruppen eller om chefen ville se hur de anställda betedde sig i en sådan situation. Blyga X kanske tog kommandot vid spisen när kanske vanligtvis burduse Y tar ett steg tillbaka i matlagningen. Det positiva är att se människor glädjas kring måltiden och deras stolthet när de njuter av den mat de själva lagat tillsammans.

Skapa recept i alla dess former och situationer är något som är roligt och kreativt, från det recept en ”novis vid spisen” kan tillaga, till det recept en yrkeskollega ska tillaga i restaurangköket.

Som barnbarn till en bonde föddes mitt matlagningsintresse i ”bonnaköket” med den genuina matlagningen med råvaror av god kvalitet som slaktats eller skördats på gården.  Jag är jägare och värnar om god viltvård, plockar helst mina bär själv och odlar egna tomater och annat grönt när jag hinner med. Jag älskar att resa så jag brukar kalla min stil på matlagning ”Svensk med internationella influenser”.

Jag är en Kreativ Gastronom som har en hel del kunskaper i min Byrå vilket jag gärna delar med mig av!

Hör av dig så berättar jag mer!

Anna Lenman
070-622 10 88
anna@gastronombyran.com